במאמר זה אנו מכמתים את התפתחות הייצור והצריכה של מידע אודות שוק המטבעות הקריפטוגרפיים והאינטראקציה שלו עם התנהגות השוק. אנו מגלים כי קהילה קטנה של עורכים מחוברים היטב אחראית על רוב המידע על מטבעות קריפטוגרפיים בוויקיפדיה. אנו מכמתים את התפתחות נוכחותם של מטבעות קריפטוגרפיים בוויקיפדיה על ידי ניתוח הפעילות העריכתית של רשת דפים הערוכים יחד.
מטבעות קריפטוגרפיים (או מטבעות קריפטוגרפיים או נכסי קריפטודיגיטל) נועדו לתפקד כאמצעי חליפין
רישום החזקת מטבעות בודדים ושמירתם בפנקס שקיים בצורה של מאגר מידע ממוחשב המשתמש בקריפטוגרפיה חזקה לאבטחת רשומות עסקאות, לשלוט ביצירת מטבעות נוספים ולאמת העברת בעלות על מטבעות. מטבעות קריפטוגרפיים משתמשים בשליטה מבוזרת לעומת מטבעות דיגיטליים מרכזיים או מערכות בנקאיות מרכזיות. על מנת ליישם שליטה מבוזרת, מטבע קריפטוגרפי עובד על טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר (בלוקצ'יין) המשמשת כמאגר עסקאות פיננסי ציבורי.
Takeaways Key Cryptocurrency
הוא סוג של נכסים דיגיטליים המבוססים על רשת הפרושה על פני מספר רב של מחשבים. מבנה מבוזר זה מאפשר להתקיים מטבע קריפטוגרפי ללא שליטה של ממשלה או רשות מרכזית. שוחרר כתוכנת קוד פתוח בשנת 2009, הביטקוין היה המטבע המבוזר הראשון.
מטבע קריפטוגרפי הוא מטבע וירטואלי דיגיטלי המגובה בקריפטוגרפיה שאינו מאפשר זיוף או שכפול. המילה קריפטוגרפיה נגזרת מטכניקות ההצפנה המשמשות לאבטחת הרשת.
מאפיין מרכזי של מטבעות קריפטוגרפיים
הוא שהם אינם מונפקים על ידי רשות מרכזית, מה שהופך אותם חסינים בפני הפרעות ומניפולציות ממשלתיות. מטבעות קריפטוגרפיים רבים הם רשתות מבוזרות המבוססות על טכנולוגיית בלוקצ'יין, מרשם מבוזר שנאכף על ידי רשת מחשבים שונה.
במרץ 2018 נוספה המילה "קריפטוגרפיה" למילון של Merriam-Webster
משקיעים יכולים לקנות מטבעות קריפטוגרפיים בבורסות קריפטוגרפיות כגון Coinbase, Cash App ועוד. רשימה של מטבעות קריפטוגרפיים כאלה ניתן למצוא במאמר רשימת מטבעות קריפטוגרפיים.
על מנת לחלץ את אשראי המשתמש מהנכסים הנתמכים, יצרנו ויישמנו חוזה המעניק למשתמש כתובת ולולאה ומחזיר את אשראי המשתמש בשיחת Web3 אחת.